sta-op fauteuil

Het verschil tussen een relaxfauteuil en sta-op fauteuil

Een relaxfauteuil en een sta-op fauteuil zijn beide typen fauteuils die ontworpen zijn voor extra comfort en gemak. Hoewel er enige overlap kan zijn in functies, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee:

Relaxfauteuil

Een relaxfauteuil is een fauteuil die specifiek is ontworpen om comfortabel achterover te leunen en te ontspannen. Het belangrijkste kenmerk van een relaxfauteuil is de verstelbaarheid. Deze fauteuils hebben vaak 2 motoren waarmee u de rugleuning kunt kantelen en het voetgedeelte kunt uitklappen. Dit stelt u in staat om de gewenste houding te vinden voor ultiem comfort, of het nu gaat om rechtop zitten, licht achterover leunen of bijna volledig liggen. Sommige relaxstoelen hebben extra functies, zoals massagefuncties, verwarmingsfuncties of een ingebouwde usb-aansluiting.

Sta-op fauteuil

Een sta-op fauteuil, ook wel een opstaanstoel genoemd, is ontworpen om mensen te helpen bij het opstaan uit een zittende positie. Deze fauteuils hebben 2 motoren die de zitting geleidelijk omhoog kantelt en naar voren schuift, waardoor het gemakkelijker wordt om op te staan zonder veel inspanning. Dit kan vooral nuttig zijn voor mensen met mobiliteitsproblemen, ouderen of mensen met bepaalde medische aandoeningen. Sta-op stoelen hebben dezelfde mate van verstelbaarheid als relaxfauteuils, maar het primaire doel is om te helpen bij het opstaan en het gaan zitten.

Wist u dat?

Een sta-op fauteuil qua looks niet meer zo lomp is als vroeger, de fauteuils hebben een slanke en moderne uitstraling gekregen, waardoor niemand ziet dat het een sta-op fauteuil is.

Moderne sta-op fauteuil

Klassieke sta-op fauteuil

Kortom, het belangrijkste verschil tussen een relaxfauteuil en een sta-op fauteuil is dat een relaxfauteuil is ontworpen voor comfort en verstelbaarheid tijdens het zitten en ontspannen, terwijl een sta-op fauteuil is ontworpen om mensen te helpen bij het opstaan uit een zittende positie. Beide fauteuils kunnen echter wel enkele overlappende functies hebben, afhankelijk van het specifieke model en de fabrikant.

Meer informatie over de verschillen?

Kom vrijblijvend langs in onze showroom om onze kwaliteit fauteuils te proberen en voor meer informatie. Of maak een afspraak om de fauteuils bij u thuis uit te proberen.